Monor - Az emberek megelőlegezett bizalma is kellett ahhoz, hogy a négy régi választókerületből összegyúrt, húsz településsel bővült monori körzetben győzni lehessen - emelte ki a Pest megyei 10-es választókerületben élen végzett Pogácsás Tibor.
 
Monor polgármestere - aki a most véget ért ciklusban is országgyűlési képviselőként tevékenykedett - úgy vélte, a Fidesz-KDNP egyéni jelöltjei elsősorban az elmúlt négy év eredményes kormányzati munkájának köszönhetik vasárnapi győzelmüket.

"Az én esetemben nyilván számított, hogy Monoron és a környék számos településén jelentős mértékű infrastrukturális fejlődés ment végbe, megújult intézmények sorával büszkélkedhetnek az errefelé élők - fogalmazott a politikus.

A térség alapvető problémája az egyes területek eltérő fejlettsége, illetve a települések közötti nagy távolság, mindezek miatt a közúthálózat fejlesztésére és a munkahelyteremtésre kell majd a legtöbb figyelmet fordítani - mondta céljairól Pogácsás Tibor, aki a szavazatok 97 százalék fölötti feldolgozottsága mellett 46,41 százalékkal vezet.