Budapest - Tuzson Bence Balázs (Fidesz-KDNP) szerint nagyon szép eredményt értek el a vasárnapi választáson, ami elsősorban a négy év kormányzati munkának köszönhető. Ezt a kormánypártok jelöltjeként Dunakeszin induló politikus mondta hétfőn az MTI-nek.
 
A politikus szerint ugyanakkor nem volt nehéz dolguk a választási kampányban, hiszen csak be kellett mutatniuk az elmúlt négy év kormányzását és ezt összehasonlítani a megelőző nyolc évvel.

A Dunakeszin és környékén élő emberek megértették, hogy mi a különbség a két időszak kormányzása között - állapította meg, hozzátéve: nagyon jól sikerült bemutatni, érdemes továbbmenni a megkezdett úton.

Tuzson Bence Balázs az elkövetkező időszak legfontosabb feladatai között említette, hogy a nemzeti termelőipar fejlesztésére koncentráljanak, erre szavai szerint a választókerülete tökéletesen alkalmas.

Kitért a vasúti járműgyártás fejlesztésére is, valamint a kulturális-oktatási fejlesztésekre is. Közlése szerint iskolaépítést és iskolabővítéseket is terveznek az elkövetkező ciklusban.

Pest megye 5. számú választókerületében 98,92 százalékos feldolgozottságnál a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Tuzson Bence Balázs (Fidesz-KDNP) 41,39 százalékos eredménnyel, 23 ezer 620 szavazattal áll az első helyen.